bejelentkezés regisztráció
Forgalomtechnika Reklámgrafikai fóliák Autó-, épület ablakfóliák Projekt táblák Nyomtatás, dekoráció

Forgalomtechnika Reklámgrafikai fóliák Garanciális feltételek Speciális színek gyártása Plotter fóliák Autó Design fóliák Nyomtatható fóliák Fényáteresztő és fénytechnikai fóliák Backlit ponyvák Üvegdekorációs fóliák Perforált ablakfóliák Reflektív, fényvisszavető fóliák Járda és padlógrafika Speciális fóliák Védőlaminátumok, anti-graffiti fóliák Vizuáltechnikai fóliák Autó-, épület ablakfóliák Projekt táblák Nyomtatás, dekoráció

Speciális színek gyártása

Általános ismertető
Bármilyen plotter vagy fényáteresztő 3M Reklámgrafikai terméknél van lehetőség egyedi színű fólia gyártására. A hengerelt típusoknál ez általában a gyártási eljárás miatt magasabb mennyiséget jelentenek, így fenti listánkban nem is szerepelnek (pl.: SC2330 - 60 tekercs,) az öntött típusoknál azonban akár 1 tekercstől lehetséges.

Színkalibrálás 2 lehetősége
1.: Pantone, RAL stb. színkód alapján
2.: Minta alapján pl.: Avery 800 szériából egy szín, (színmintaként működik és az alapján gyártunk)

FONTOS:
A legfontosabb, hogy a Pantone színskálák sok esetben elöregednek, így a legyártott szín nem lesz megfelelő az ügyfélnek. Ilyen esetben új, 1 (éven belüli) színskálára van szüksége az ügyfélnek.
Nyomtatott anyaghoz soha nem lehet hasonlítani, csak direkt színű anyaghoz.
Minden színreferencia legyártása kb. 250 € kerül és egy munkatárs teljes napját jelenti az üzletágunknak. Azok legyártása esetén ennek tudatában kell lenni.

Mit kell tudnunk a színkalibrálás megkezdése előtt?
 •  Milyen felületre lesz applikálva
 •  Pantone / RAL szín + hány éves színskála amit néznek (minta a legjobb megoldás!!)
 •  Megjelenés: matt/fényes/metál
 •  Használat: természetes vagy mesterséges fénynél lesz használva
 •  Átvilágíthatónál: nappali megjelenés vagy az átvilágított éjszakai szín legyen egyező
 •  Mennyire sürgős
 •  Mivel fogják bevizsgálni a mintát - elekronikusan vagy szemmel
 •  Speciális esetben (típusfüggő) lehetőség: Pl.: ragasztó típusa: víztiszta, szürke, fekete (fényblokkoló) / Comply - nonComply / már laminálva kér mintát az ügyfél – anti-graffiti lamináló nem teljesen víztiszta, így a hatás más lesz

Speciális színek gyártásának teljes folyamata
 •  Színkód / Színminta: a legyártandó fólia információit, illetve a mintát (ha van) eljuttatjuk a 3M reklámgrafikai képviselőjéhez.
 •  Mintakérvény: a 3M reklámgrafikai képviselője a fenti információk alapján, a németországi színlabor on-line rendszerében egy mintakérvényt indít el.
 •  Minta kézhezvétele: a laboratórium gyorspostával eljuttatja a 3M Hungáriához az A5 - A4-es mintát – mintákat (kb. 1-2 hét)
 •  Minta jóváhagyása: a végfelhasználótól, a felhasználótól 3M írásos jóváhagyást kap a speciális szín gyártására (szín, fényesség, megjelenés, stb.) – a nem érvényes jóváhagyás miatt, illetve az ebből eredő bármi nemű reklamációért 3M nem felelős
 •  Új cikkszám kérvényezése: a 3M a jóváhagyott termékre – amennyiben új cikkszámot hoz létre a központi rendszerében (kb. 1-2 hét)
 •  Termék pontos ára: a pontos árat 3M a cikkszám meglétekor tud végleg jóváhagyólag adni
 •  Termék gyártási ideje: A gyártási idő termékkörönként, időszakonként és mennyiségtől függően eltérő. Minden esetben előzetesen egyeztessen a 3M vevőszolgálatosával vagy reklámgrafikai képviselőjével.Várható árkülönbözet (színes anyagokhoz viszonyítva)*


1 tekercs

2 tekercs

3 tekercs

4 tekercs

5 tekercs

6-7 tekercs

8-9 tekercs

10 tekercs

SC80**

 

 

 

 

 

 

 

 

SC100

400%

150%

50%

50%

15%

10%

5%

5%

SC3630

400%

150%

50%

50%

9%

5%

3%

3%

CT180/180c/180Cv2

400%

150%

50%

50%

40%

20%

20%

5%

SC3650

400%

150%

50%

50%

15%

10%

5%

5%

SC3690

400%

150%

50%

50%

15%

10%

5%

5%

* A fenti táblázat, a speciális színű fóliák gyártásának megrendelési mennyiségéhez köthető, várható általános felárakat tartalmazza termékkörönként. Az adatok tájékoztató jellegűek. Speciális színek rendelése esetén minden esetben egysztessen a 3M képviselőivel
** Speciális színű SC80-as fóliák gyártása minimum 20 tekercs együttes megrendelése esetén lehetséges. Minden más esetben az SC100 sorozatot javasoljuk.

 Hivatalos forgalmazó Medivia Kft. © 2013