Hő- és fényvédő ablakfóliák

Erős légkondicionálás mellett is túl nagy a hőérzet az ablakok közelében, miközben az iroda belsejében fáznak? Tükröződő monitorok, vakító ragyogás? Hatalmas energiaköltségek a nagy üvegfelülettel rendelkező épületekben?

Energiamegtakarítás

A nagy üvegfelülettel rendelkező szerkezetek speciális tulajdonságai miatt az épületek hő terhelése az erősen napos időszakokban nagy mértékben megnövekszik. A hűtésre fordított többlet energia jelentősen megnöveli az épületek üzemeltetési költségét, továbbá a hűtőrendszer sok esetben nem képes a kívánt hőmérsékletre lehűteni az épületet.

Az üvegfelületeken keresztül a napsugárzással az épületbe bejutó hő mennyiségét a 3M Scotchtint Hő- és Fényvédő ablaküveg-fóliák akár 75%-kal csökkentik, így a légkondicionáló berendezések kisebb igénybevétele miatt jelentősen csökkenthetők a klimatizációs költségek.


Ergonómia

A klimatizált helyiségekben is gyakran elviselhetetlen a napsugárzás ablak mellett érzékelt égető, vakító hatása. A megfelelő típusú 3M Scotchtint ablakfólia kiválasztásával szabályozható az épületbe bejutó természetes fény erőssége és minősége. A vakító ragyogást akár 83%-ban is kiszűri, míg a látható fényt beengedve természetes megvilágítást biztosít, javítva ezzel a munkahelyek ergonómiáját.
(A fóliák az EU 90/270/EC szabványnak megfelelően kiszűrik a vakító fényt, így a monitorok és TV készülékek képernyőjét mentesítik a kellemetlen fényreflexiótól.)
Fakulásvédelem

Az egészségünkre is káros fényösszetevő elemek – az ultraibolya sugarak – felelősek főként a kárpitok és a berendezések, az üzlet kirakataiba kitett tárgyak fakulásáért. A 3M ablakfóliák az UV-sugárzást 99%-ban kiszűrik, védve az enteriőrt a napfény okozta károktól.


Betekintésvédelem

Bizonyos típusú 3M ablakfóliák, a bennük található fémötvözetű rétegnek és a színezettségnek köszönhetően védelmet biztosítanak betekintés ellen.


Hő- és fényvédő ablakfóliák